רבקה פרת

ייצוג בעלי הדירות והקבלן ע"י אותו העו"ד בעל עיניין אישי וזיקה לאחד מבעלי הדירות בתמא 38/2

בביניין שלנו 4 דירות 31 מ"ר ו 4 דירות 70 מ"ר ,7 מבעלי הדירות והקבלן מיוצגים ע"י אותו עו"ד שהוא גם אח של אחד מבעלי הדירות הקטנות .אני בעלת הדירה הגדולה. ועו"ד התעמת בעבר עם בעלת הדירה השמינית בקשר עם תשלומי הוועד של אחיו ואף היתיימר לייצג אחרים שחמקו מתשלום ומאז הצליח לגבש אותם סביבו ומשמש כתובת עבורם ,כלומר נימצא בניגוד עיניינים עימי. והשאלה היא האם הוא יכול ליכפות עלי ייצוג ואם הדבר חוקי מבחינת העיסקה בכללותה ואם אין חשש לחלוקה לא הוגנת של התמורה מהביניין לטובת הדירות הקטנות על חשבון הגדולות ולאור 3- השאלות הקודמות בניפרד האם יש מקום לטענת סרבנות מצד הקבלן והמייצג אותם

ד"ר איריס טרומן, עו"ד

באופן עקרוני ואתי , לא נכון שעורך דין אחד ייצג גם את בעלי הדירות וגם את הקבלן, בייחוד לאור העובדה כי העו"ד הוא בעל עניין . העו"ד אינו יכול לכפות עלייך ייצוג ואת רשאית לקחת עורך דין אחר שייצג אותך בעסקה.