מורן

פטור ממס שבח לדירה חדשה

רכשתי דירה מקבלן בתאריך 26.11.15 קיבלתי מפתח לדירה ב 7.2.18 לפני כשלושה חודשים רכשתי על הנייר דירה כדירה חלופית לזו הקיימת והיום אני רוצה למכור את דירתי הראשונה על מנת להחליפה בשניה. האם אני זכאית לפטור ממס שבח אפילו שלא החזקתי בדירה הנמכרת 18 חודשים? רק בגלל שזה חגלופה?

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

שלום רב, החובה החוקית הינה להחזיק בדירה מעל 18 חודשים ובמקרה דנן יש למנות התקופה של 18 חודשים לאחר קבלת טופס 4. אי לכך, לא קיים פטור ממס שבח ויש להמתין 18 חודשים מקבלת טופס 4 או מקבלת הדירה עפ"י פרוטוקול מסירה לפי המאוחר מבינהם. בהצלחה, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460