כרמי

תביעה פרטית או משותפת

שלום מה חכם יותר לעשות במקרה שיש צורך לתבוע את הקבלן על נזקים לא מתוקנים בבנין וגם לכל דייר יש את התביעה הפרטנית שלו, ללכת בתביעה אחת גדולה כשחלוקת הכסף תעשה לפי הערכת שמאי לנזקים וירידת ערך ,או ציבורי ביחד ופרטי בנפרד ? תודה כרמ

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

שלום רב, דרך המלך שנציגות הבית המשותף תגיש כתב תביעה כנגד הקבלן בגין ליקויים/ נזקים ברכוש המשותף. כמו כן, כל אחד מדיירי הבניין יגיש באופן אישי כתב תביעה כנגד הקבלן ובמסגרת כתב התביעה הדייר יעלה מלוא טענותיו. בד בבד עם הגשת כתבי הגנה מטעם הקבלן, ניתן יהיה לעתור לאיחוד כתבי התביעה אשר בסופו יתבררו אצל שופט אחד. אשמח לעזור, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460