רחל

הזמנת שירותי תיווך ללא בלעדיות האם מובן שבמקרה כזה המתווך לא יתוגמל על עסקה שהוא לא גרם לה?

העבירו אליי חוזה הזמנת שירותי תיווך למכירת דירה שבבעלותי, הוספתי לחוזה בכתב יד כי התחייבותי זו מתייחסת למתן שירותי תיווך ללא בלעדיות. האם זה מכסה אותי ? קרי האם ברור שבמקרה ואמכור את הדירה שלא באמצעות המתווך ששלח לי את ההסכם הנ"ל, אהיה פטור מכל חובה כלפיו? או שיש צורך להוסיף משפט נוסף שיציין זאת? תודה

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

שלום רב, המתווך צריך להיות גורם יעיל בעסקת המכר ורק אז יכול ויהיה זכאי לדמי תיווך. ככל והמתווך לא היה גורם יעיל בעסקה, לא ישולמו דמי תיווך. בהצלחה, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460