ערן

אופן ההצמדה למדד תשומות הבניה

רכשתי דירה חדשה מקבלן ואני משלם באמצעות שוברים לפי שלבים, בכל תשלום הקבלן מצמיד את התשלום למדד החודש הבא, האם הדבר מותר? לדוגמא, אני משלם שובר בתאריך 20/6 המדד שהקבלן מחשב הוא זה שיפורסם ב15/7 והוא עדיין לא ידוע. האם הדבר מותר/חוקי?

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

שלום רב, בדר"כ עניין ההצמדה מפורט בנספח התשלומים עליו חתמת במסגרת הסכם המכר. מקובל שתשלום המשולם בין 1-15 לחודש משולם לפי המדד שמפורסם באותו חודש ותשלום שמשולם בין 16-31 לחודש משולם לפי המדד הבא. בשעה טובה ובהצלחה, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460