אבישי

מעבר דרך השטח שלי לשכן לצורך בניה מעבר טרקטורים ומשאיות

שלום אני גר בבית עם חצר גדולה (בערך 3 דונם) מוקף חומה. השטח עליו אני יושב לא ניתן אף פעם בצורה רשמית, בשנות ה-50 כשהקימו את הישוב (חצור הגלילית) הסבא שהיה מראשוני המתיישבים עשה גינה גדולה, ולוי אשכול שביקר בישוב אישר לנו להתרחב על כמה שטח שנרצה. השטח מוקף חומת בטון גדולה ומסביב שכנים. אחד השכנים רוצה לבצע עבודות בינוי בחצר שלו, אין לו גישה למשאיות וציוד כבד אל הבית שלו והוא מבקש לעבור דרך השטח שלי להכניס טרקטור ולהוציא אדמה עם משאיות. לצורך זה הוא רוצה לפתוח פתח בחומה (בטון יצוק 3 מטר). בעבר הרשיתי לו לעשות זאת לעבודות, פרוייקט שהובטח לקחת שבוע נמשך חודשיים ועשו לי הרבה נזק בשטח לעצים שערים והרבה לכלוך. אני רוצה לדעת אם יש לו זכות לדרוש זאת ממני באמצעות בית משפט או שזה תלוי אך ורק ברצון הטוב שלי.

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

שלום רב, ככל ומדובר בשטח פרטי שלך, לשכן אין אפשרות להיכנס לשטח מבלי להתכבד ולקבל צו שיפוטי. יחד עם זאת, מאחר שכבר נתת את הסכמתך, ניתן לשלוח מכתב התראה מפורט לשכן ולהבהיר את עמדתך לרבות מועד לסיום העבודות והחזרת המצב לקדמותו. אשמח לעזור, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460