משפטי– זאפ
משפטיפורומיםמקרקעיןרישום בטאבו דרך חברה משכנת בניין בין 20

מנהלי הפורום

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני מספקת מגוון שירותים משפטיים בתחומים של דיני מקרקעין , חוזים, דיני משפחה וירושה ושירותי נוטריון כבר למעלה משני עשורים.

קביעת פגישה
0554318369
חזרה לפורום

רישום בטאבו דרך חברה משכנת בניין בין 20

אלד
אלדד

שלום רב אשמח להתייעצות והכוונה ובמידה ואתם חושבים שיש כאן אפשרות לתביעה אשמח לליווי אספר בקצרה. לפני כשנתיים רכשנו דירה בעכו בבניין שנבנה לפני 23 שנה הדירה לא רשומה בטאבו והיא כרגע אצל חברה משכנת. כאשר רכשנו את הדירה התבקשנו ע"י העורכת דין שייצגה אותנו לשלם 380 ₪ בגין העברת זכויות בחברה המשכנת. (בסופו של דבר שילמנו 450 ₪ בגלל שהחברה המשכנת העלתה את המחיר). בפועל לא קיבלנו אישור זכויות רשום למרות ששילמנו בטענה שהנכס ניתן לרישום בטאבו. עורכת הדין שייצגה אותנו טענה שהחל רישום הבניין בטאבו וביקשה מאתנו 1500 ₪ עבור החברה המשכנת לצורך ביצוע התהליך. כמובן שהסכמנו לאחר תקופה מסוימת שאלתי היכן הדברים עומדים ועורכת הדין השיבה שהחברה המשכנת החליטה לעלות את המחיר ל 3500 ₪ והיא מנסה לסייע מול החברה המשכנת לאחר חודש פניתי שוב לדעת מה עושים מכיוון שהיא סיפקה את המידע. תשובתה הייתה שהיא יודעת שיש כאן בעיה והיא לא רוצה להיכנס למריבה מול החברה המשכנת בטענה שהיא עובדת מולו ולמול הקבלן והיא יודעת שזה לא תקין העליית מחיר. לטענתה היא הכינה את השטרות וכל הנדרש החברה המשכנת צריכה רק לעשות את הקטע הטכני בלבד. כמו כן היא טוענת שבחוזה המקורי של הדירה כבר שולם לקבלן תשלום על הרישום בטאבו. פניתי לקבלן בבקשת סיוע והוא גם נדהם מגובה התשלום ואף נסה לשוחח עם העורך דין של החברה המשכנת וביקש ממנו לכבד את ההסכם ביניהם שלוקחים 1500 ₪ מכל דייר. פניתי לעורך הדין של החברה המשכנת בפנייה אישית והוא זרק אותי מכל המדרגות. לא מוכן להוריד שקל והוא לא מוכן לקבל 1500 ₪ כרגע המחיר 3500 ויש סיכוי שיעלה עוד. כרגע גם העורכת דין שטיפלה בנו פשוט לא עונה יותר לטלפונים/ מיילים ואפילו שהולכים למשרד טוענים שהיא לא שם. הבנק שולח לי התראות על סיפוק רישום זכויות / רישום בטאבו אני גם לחוץ מהמקרה האמת קראתי שיש פס"ק על מקרה דומה לטובת הלקוח יש לי תחושה שיש כאן משהו לא חוקי בהתנהלות ושהצדק איתי אשמח להדרכה והמלצות איך לפעול (יש לי המון התכתבויות במיילים מכתבים וכו שלפי דעתי פועלים לטובתי)