שי

קיר משותף עם שטח ציבורי

שלום, אני נמצא לקראת תחילת בנייה. המגרש שלי גובל בשצ"פ שעליו מתוכנן להבנות שביל מעבר להולכי רגל. על מנת להתחיל את הבנייה אני חייב לבנות קיר משותף עם השטח הציבורי כדי ליישר את המגרש שלי. האם נתן לחייב את הרשות להתחלק בעלות הקיר (כפי שעשיתי עם השכנים מהכיוונים האחרים של המגרש)? תודה רבה

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

שלום רב, ניתן לפנות ולחייב הרשות בחלקה היחסי של החומה. בהצלחה, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460

שי

תודה על תשובתך. זאת תגובת הקבלן המבצע: "אני כחברה מחויב לבצע את התשתיות הציבוריות בלבד ועל זה גם גביתי כסף, לא יכול לבצע עבודות לדיירים שעבורם לא נגבה כסף. הקיר המדובר הינו קיר תומך מגרש ולכן מי שאמור לבנות אותו זה בעל המגרש . במידה והקיר היה תומך את השצ"פ ולא את המגרש, אזי אני הייתי בונה אותו" אמנם יש הפרשי גובה בין המגרש לשצ"פ אך אם לא יהיה קיר שני הצדדים יזוקו ולכן נראה לי הגון שתהיה חלוקת עלויות. האם אני צודק וזה מה שקובע החוק? תודה רבה

שי

תודה על תשובתך. זאת תשובת הקבלן פיתוח: "אני כחברה מחויב לבצע את התשתיות הציבוריות בלבד ועל זה גם גביתי כסף, לא יכול לבצע עבודות לדיירים שעבורם לא נגבה כסף. הקיר המדובר הינו קיר תומך מגרש ולכן מי שאמור לבנות אותו זה בעל המגרש . במידה והקיר היה תומך את השצ"פ ולא את המגרש, אזי אני הייתי בונה אותו" אמנם יש הפרשי גובה בין המגרש לשצ"פ אך במידה ולא יהיה קיר שני הצדדים יזוקו ומכיוון שכך נראה לי הגון שתהיה חלוקת עלויות. האם אני צודק? תודה!

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

שלום רב, עליך לפנות לרשות ולא לקבלן המבצע. במידה ותתעורר בעיה משפטית, אשמח לעזור. בהצלחה, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460