שגיא

מבנה ציבור - שימוש חוקי?

מבנה שהוקם ע"י מנהלת התקציבים במשרד החינוך המיועד לגן ילדים (ובעל סמל) לא אוכלס מעולם כגן. המועצה האזורית "העבירה" את המבנה מהיותו גן ילדים למתנ"ס שלה עצמה (אע"פ שיעודו גן ילדים בלבד). בנוסף לחוגים שקיים המתנ"ס של המועצה האזורית במבנה, השתמשה בו גם האגודה הקהילתית ביישוב (גוף פרטי לחלוטין) לטובת חוגים משלה (בעבורם כגבתה כסף) וכן לפעילויות כלליות שלה עצמה. הטאבו מראה בעלות קרקע של קק"ל. אם כן, מי בעל המבנה? מי בעל הקרקע בפועל? האם נדרש תשלום שכירות לישוב מטעם משרד החינוך על השימוש בקרקע? האם המועצה יכולה לשנות ייעודו של המבנה?

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

שלום רב, הבעלים של הקרקע/ המבנה רשום בטאבו או אצל קק"ל שטרם הסדירה הרישום בטאבו. על מנת לבחון השאלה בדבר דמי השכירות יש לבקש ההסכם שנחתם בין הישוב למשרד החינוך. בהתאם להגשת תוכניות ואישור ועדה מקומית ניתן לשנות ייעוד. אשמח לעזור, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460