יניב

תשלום מיסי וועד בבניין משותף

הנני מתגורר בדירת 2 חדרים בקומת קרקע הצמודה לבניין בן 8 קומות בדירות של 4 ו5 חדרים ודירת פנטהוז, איני משתמש כלל במעלית ובחדר הלובי, האם הנני אמור לשלם דמי ועד פחותים משאר הדיירים? מה קובע החוק? בתודה מראש

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

שלום רב, בהתאם להוראות חוק המקרקעין סעיף 58א': "בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, לפי יחס שטח רצפת דירתו אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור השתתפות אחר...". בהצלחה, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460