יואב

דמי שימוש ופיצוי על בניית מרפסת מעל גג

המקרה- שכנה שלי בנתה תוספת יחידה של-60 מ"ר לבית שלה. אני גר מעליה ריצפתי את הגג של היחידה שהיא בנתה ובניתי מעקה מבטון אך המרפסת לא מקורה אלא פתוחה. היא טענה בבית המשפט שעליי לפצות אותה כי הערך של הדירה שלה ירד בגין בניית המרפסת וכי נגרמו לה עוד נזקים, לבסוף מומחה מטעם בית המשפט קבע שלא נגרם לה נזק מתוצאת בניית המרפסת, אך עליי לשלם לה דמי שימוש על סך-43,000 ש"ח. ראשית האם צריך לשלם דמ"ש על מרפסת פתוחה שאינה מקורה? וכיצד נעשה החישוב של הדמ"ש והאם הוא תשלום חד פעמי או כל שנה? תודה

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

שלום רב, יש לבחון את כתבי הטענות (כתב תביעה וכתב הגנה בצירוף כל חוו"ד שהוגשו בתיק). לאחר ביצוע הנ"ל ניתן יהיה לענות לשאלתך. בהצלחה, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460