פנינה

פלישה מעבר לגבול המשותף בבית דו משפחתי

קניתי בית דו משפחתי. הבית הוא בבעלות פרטית שלי. בהנדסה נעשתה חלוקה ברורה של הגבול ביני לבין השכן. בתשריט הבית המשותף מופיע גם הגבול באופן ברור. השכן פלש ובנה את ביתו מעבר לגבול בטענה שבנסח טאבו רשום לו שטח גדול יותר מהשטח שקיים לפי הגבול. פנינו לביהמש. היה מודד מוסכם שמדד את השטח ורשם את השטחים הנכונים לפי הגבול בטאבו. שהרי הגבול ברור ומוסכם . הגבול הוא המשכו של הקיר המשותף. ביהמש קבע שהשכן חרג כפי שהמודד אמר וציווה עליו להרוס בעוד שנה בטענה שיסדיר את זכויותיו. הגבול ברור. ואין לי שטח לתת לו. גודל הרישום בנסח הוא טעות חד משמעי וזה הוכח. השכן מודה שזה טעות אך אומר אני רוצה את גודל השטח שלי. אך יש טעות. הוא קנה גם את הגבול. ולפי פסיקה הגבול קובע. השכן טוען אכן זה הגבול ואין לך מאין לתת לי שטח אז תתני לי כסף. האם טענתו לא הזויה?

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

שלום רב, יש לפעול בהתאם להוראות פסק הדין. ככל והשכן מבקש סך מסויים עליו להפנות לאסמכתאות בעניין. בהצלחה, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460