רונן

קניית בית מאפוטרופסים על דירה

אני מעוניין לקנות דירה אבל התברר שלילדי בעלת הדירה המבוגרת יש אפוטרופסות על העניינים הכלכליים השונים שלה. נאמר לי שיש להם כבר אפוטרופסות מאושרת, אבל לצורך ביצוע צעד כמו מכירת דירה הם בכל-זאת צריכים אישור נוסף של בית משפט לאחר חתימת החוזה (לטענת מתווך-הדירה רשם בית המשפט צריך לאשר). נאמר לי שלפי החוזה לא אצטרך לשלם כלום לפני קבלת האישור הזה. כמה זמן יכול לקחת תהליך כזה? האם זה פשוט? האם יש סיכון בביצוע עיסקה כזאת ועדיף לבחור דירה אחרת? הדירה נראית לי אבל אני יכול למצוא גם אחרת.

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

שלום רב, אכן יש צורך לקבל אישור בית המשפט לעסקה והתהליך יכול להימשך מס חודשים שבמהלכם הכסף ששולם על ידך יוחזק בנאמנות ובכפוף לאישור. לשיקולך מבחינת הכדאיות של העסקה. בהצלחה, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460