ריקי

מס רכישה מגרש לבניית עסק

האם צריך לשלם מס רכישה גם על הוצאות פיתוח ששולמו למנהל ז"א המגרש שווה 400,000 ובנוסף הוצאות פיתוח 800,000 ש"ח . סה"כ שולם למנהל 1,200,000 ש"ח . האם לצורך חישוב מס רכישה מחשבים רק את שווי המגרש או גם את שווי הפיתוח. אודה לתשובתכם.(אציין שכרגע עדיין לא החלו בפיתוח).

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

שלום רב, מאחר והוצאות הפיתוח של המגרש משולמות ישירות לרמ"י יש לשלם מס רכישה בגובה 6% מהשווי הכולל בגובה של 1,200,000 ש"ח. שיהיה בשעה טובה, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460