רונית

שטח שהועבר להקדש תוך ידיעה שיש טענת בעלות על השטח

לפני קום המדינה נשלח כסף למישהו שיקנה שטח למשפחה שעושה דרכה לארץ ישראל. נקנה שטח אך נרשם על שם המישהו.המשפחה עלתה לארץ והתיישבה בשטח הזה. חלק מהשטח כנראה נמכר לעמותה לטובת בית כנסתוהתנהל בו בית כנסת שנים כאשר המשפחה גרה בסמיכות ומשלמת הוצאות שוטפות, גם של הבית כנסת. לאחר פטירתו, גורם מסוים דואג באופן חסוי מול היורשים להעביר את השטח להקדש מבלי לפתור את טענת הבעלות של אותה המשפחה.ככל הנראה, הגורם ידעה היטב שיש משפחה שטוענת לבעלות על השטח. הוא משלם ליורשים כסף. המשפחה מנושלת משטח הנקנה מכספה אך לעולם לא נרשם על שמה. הכל קרה לפני קום המדינה. יש עדויות. האם יש התיישנות? האם יש מה לעשות עם זה? לאורך שנים התקיים שם בית כנבת ולא נעשה כלום מפאת כבוד הרב, אך הבית כנסת בתהליכי גסיסה סופיים.

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

שלום רב, יש צורך לקיים פגישה ולהבין לעומק. אשמח לעזור, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-9440550