עופר הריס

האם עץ שתול בגינה של דירת גן תלויה נחשב מחובר לדירה חיבור של קבע

שלום, בגינת הגן שלי שתולים עצים. מאחד העצים נשר פרי ופגע ברכב חונה. חברת הביטוח מתנערת מאחריותה לפיצוי, כיון שלטענתה העץ אינו חלק מהדירה ולא מחובר אליה חיבור קבע, לפי הגדרת הדירה בפוליסה. אני טוען, כי העץ השתול מחובר בשורשיו ובענפיו דרך קבע לתחתית ולדפנות גינת הגן וכן לאדמה הממלאת את הגינה התלויה. סביב העץ מונחות קורות כבדות (עדני רכבת) אשר מהדקות עוד את חיבורו לקרקע ולגדרות דירה. העץ שתול עמוק בגינה, לא ניתן להזיזו ללא מאמץ עצום וכלי עבודה יחודיים. האם חברת הביטוח צודקת בטענתה? תודה רבה.

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

שלום רב, יש לדקדק ולבחון הוראות הפוליסה ובהתאם לפנות במכתב מתאים. אשמח לעזור, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460