עדי

מס שבח העברה בין אחים

אנו שני אחים, לאחי יש דירה אחת בבעלותו כ10 שנים, וכעת הוא קונה דירה נוספת ורוצה להעביר אלי ללא תמורה את הדירה הקיימת שלו, האם נצטרך לשלם מס שבח? להבנתי בוטל הפטור ממס שבח בהעברה ללא תמורה בין אחים, אבל האם ניתן להשתמש בפטור ממס שבח של דירה יחידה ובמקביל גם לשלם מס רכישה מופחת של העברה בין אחים? תודה

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

שלום רב, ניתן לבצע העברה ללא תמורה מבלי לשלם מס שבח וזאת בכפוף לעמידה בתנאי הפטור הקבועים בסעיף 49 (ב) (2) לחוק מיסוי מקרקעין. מס הרכישה יעמוד על 1/3. אשמח לעזור, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-9440550