משפטי– זאפ
משפטיפורומיםמקרקעיןמחלוקת בעניין נטיעת עצים בשטח משותף,

מנהלי הפורום

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני מספקת מגוון שירותים משפטיים בתחומים של דיני מקרקעין , חוזים, דיני משפחה וירושה ושירותי נוטריון כבר למעלה משני עשורים.

קביעת פגישה
0554318369
חזרה לפורום

מחלוקת בעניין נטיעת עצים בשטח משותף,

אבי
אבי בכורי

אני גר בבית דו משפחתי עם קיר משותף (נבנה ב- 1952), הורי קנו אותו ב- 1962 מהדייר הקודם כאשר הגבולות היו כבר מסומנים בהמשכו של הקיר המשותף, השכן היה הראשון לרכוש את הבית ישירות ממקרקעי ישראל ב-1952 ואף בנה חומה נמוכה וגדר עם רשת ברזל, עם השנים נבנו תוספות גם ע"י השכן וגם ע"י הוריי, השכן בנה צמוד לקיר המשותף אך בסטייה של כ- 20 ס"מ מאחר והיה צריך להתרחק מהביוב המשותף,ב- 1983רכשתי את בית מהורי והמשכתי לחיות בשכנות מצויינת כפי שהיה עם הוריי, בשנת 2016 נפטרו לצערי השכנים והבית עבר לילדייהם, הילדים טענו שהחצר שלי גדולה יותר ותבעו אותי אצל המפקח על הבתים המשותפים, המפקח מינה מודד וביקש לבדוק (א) את הסטיה מהקיר המשותף לתוספת הבניה שלהם ו (ב) מדידה של כל החלקה, נמצא כי הסטיה היא בסה"כ כ- 3.3 מ"ר מהקיר המשותף (להזכירך לא אני יצרתי אותה כי אם השכן בגלל אילוצי הביוב) והפרש השטח הכללי הוא כ-37 מ"ר,לטובתי (שהם כ- 5% מסה"כ השטח), המפקח קבע בפסק הדין כי (א) הקיר המשותף ימשיך להוות את יעודו כמקובל, (ב)מאחר והם ביקשו להרחיב את החניה הוא אישר להם להרחיבה על חשבון 3.3 מ"'ר (הסטייה עקב הבניה ) (ג) את השטח העודף שנמצא מעבר לקיר המשותף בצד שלי הוא הגדיר כשטח משותף ואף נדרשתי להשאיר פתח למעבר, לאחר שהכול תם ונשלם והם הרחיבו את החנייה, ביקשתי לנטוע עץ פרי הדר במרחק של כ- מטר מהחומה החדשה שהם בנו לחנייה, אך להפתעתי השכנה טוענת כי אינה מרשה לי לנטוע כיוון שהשטח מוגדר כמשותף. ראוי לציין כי מאחר והחנייה שלהם פתוחה ואין שער, החצר שלי פרוצה ואיני יכול למנוע מעוברים ושבים כמו גם בעלי חיים כלבים וחתולים להיכנס לחצר שלי, שאלתי, האם אפשר למנוע ממני את נטיעת העץ והאם אין לי את הזכות הבסיסית להגן על רכושי ע"י התקנת גדר או משהוא דומה ??. מקווה שלא הגזמתי בכתיבה תודה ויום טוב. אבי.