מנהלי הפורום
האם ניתן לצאת מחוזה שכירות באמצע בשל רעש וסירחון בלתי סבירים מהשכנים?
שלום, בעלי ואני שוכרים דירה מזה כשנה וחצי. כשנכנסנו לדירה המצב בבניין היה טוב. בחודשים האחרונים המצב הלך והידרדר. השכן ממול החליט לקנות שני כלבים אותם הוא מגדל במרפסת והם כל היום נובחים. בחדר השינה יש לנו קיר משותף עם דירה אחרת ואנו שומעים את הזוג שגר שם כל היום ובלילה רבים וצורחים. חדר המדרגות מטונף משתן של כלב של שכנה אחרת ולעיתים קרובות גם מטיפות זבל. הדובדבן שבקצפת: בקומה התחתונה גרות שתי שכנות משוגעות שגם לפעמים צורחות ורבות ללא הפסקה (היום למשל שבת התעוררתי ב7 בבוקר מהצרחות שלהן שלא הפסיקו עד הצהריים), אך גרוע מכך לעיתים קרובות מאוד מהדירה שלהן נודף סירחון מטורף. אפילו המשטרה חיפשו שם גופה בגלל הסירחון. וכשחיפשו פרצו להן את הדלת וכעת היא שבורה ואינה סגורה טוב והסירחון עוד יותר מורגש. אנחנו גרים קומה מעליהן וחייבים לעבור ליד הדלת שלהן כשיוצאים או חוזרים לדירה שלנו. אנינו לא מוכנים לסבול יותר את המצב הזה (במיוחד שאני בהריון וגם לא אעביר את ביתי לאחר שתיוולד ליד המפגע התברואתי הזה) לכן החלטנו לעזוב באמצע החוזה. בעל הבית מתעקש שנמצא שוכרים חלופיים באותם תנאים בדיוק שאנחנו חתמנו כולל בטחונות בצורת צ'ק בנקאי (בעצם מזומן). אך מי שיש לו את הכסף והאפשרות לתת בטחונות כאלה בחיים לא יסכים לגור בתנאים המזעזעים האלה. אני מדגישה שוב שכאשר נכנסנו וגם כאשר הארכנו חוזה ממש לא היו תנאים כאלה מזעזעים. האם יש לנו קייס לסיים את החוזה באמצע בגלל הידרדרות המצב בבניין? לדעתנו זה אינו מצב ראוי למגורים. בעל הבית מודע לכך שאנחנו סובלים כבר תקופה ארוכה, טוען שאין לו מה לעשות כנגד השכנים וגם טוען שהתלונן בעירייה כנגד השכנות המשוגעות. בינתיים כבר חודשים אין שיפור אלא רק נהיה יותר ויותר גרוע.