משפטי– זאפ
משפטיפורומיםמקרקעיןחלוקה הוגנת של דירה שניתנה בירושה ל-2 אחים

מנהלי הפורום

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני מספקת מגוון שירותים משפטיים בתחומים של דיני מקרקעין , חוזים, דיני משפחה וירושה ושירותי נוטריון כבר למעלה משני עשורים.

קביעת פגישה
0554318369
חזרה לפורום

חלוקה הוגנת של דירה שניתנה בירושה ל-2 אחים

נור
נורה אלקוצר

שלום רב עו"ד טל אור מארדכייב הנכבד, הוריי הורישו לי ולאחי הקטן דירת 3 חדרים הממוקמת בשכונת קטנטן הישנה בירושלים. לשם חישוב חלקו של כל אחד מאיתנו הזמנו שמאי מקרקעין שביצע שמאות לדירה לפני כשנה וחצי בערך. לאחר שקיבלנו סכום מהשמאי העמדנו את הדירה למכירה כמעט שנה ע"י 5 משרדי תיווך שונים אך ללא הצלחה! לאחר שלא הצלחנו למכור את הדירה אחי החליט שהוא יקנה את חלקי בדירה ויעביר לי כסף לפי חישוב חצי מהסכום שיצא בשמאות. בינתיים אחי שיפץ את הדירה (בהסכמתי כמובן) והשקיע מכספו 350 אלף ש"ח. (הדירה הייתה מאוד מוזנחת) אך טרם העביר לי כסף כי חיכינו שהעו"ד שמטפל בנו יעביר את הדירה לרישום מסודר וחוקי בטאבו ע"ש אחי. אתמול סוף סוף הושלם ההליך ואחי ביקש פרטי בנק שלי על מנת להעביר לי את חלקי בדירה לפי חישוב השמאות. הבנתי שבשנה החולפת מחירי הדירות עלו בלמעלה מ-15% שאלתי: האם אחי צריך להעביר לי כסף לפי חישוב השמאות הנמוכה מלפני שנה וחצי או שעליו להתחשב במחירי הדירות עכשיו? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי.... מס' הנייד שלי: 0508843744 נורה. המון תודה רבה!

RE:
טל
טל אור מארדכייב

שלום נורה על אחיך לשלם לך את הסכום בהתאם ליום בו חתמתם על ההסכם לרכישת חלקך בדירה ככל שעדיין לא נחתם הסכם אזי עליו לשלם לפי ערך הדירה כיום