מיטל מ

דירה למגורים או להשקעה

ככל שארכוש דירה אשכיר אותה ואשכור למגוריי אחרת, האם עליי לדווח שאני קונה דירה למגורים או להשקעה. אילו היה לי מספיק כסף הייתי קונה דירה וגרה בה בגלל שאין לי מספיק אקנה אשכיר ואשכור. 1. האם בנסיבות לדווח על רכישת דירה למגורים או להשקעה? 2. מה המשמעויות מבחינתי איפה אני ארגיש את ההבדל בין דיווח על רכישת דירה למגורים לעומת דיווח על רכישת דירה להשקעה? תודה רבה

עו"ד טל אור מארדכייב

שלום מיטל אין כל חובה לדווח מהי מטרת רכישת הדירה, אציין כי כל עוד יש ברשותך דירה יחידה את זכאית לפטורים ממס הקיימים בחוק וככל ודמי השכירות עבור הדירה לא יעלו על 5200 ש"ח לערך לא תצטרכי גם לשלם מס עבור השכירות