דניאל

יש טעם להליך משפטי בעניין התנגדות?

ראשית תודה על המענה, האדמה היתה במקורה ביעוד בניה בשנות לפני קום המדינה יש מסמך חוקי. לאחר קום המדינה בכח העבירו את היעוד לחקלאי וקיבוץ עיבד אותו. השתלט עליו. הפיצוי בהפקעה ראשונה 2011, היה ממש גרושים. כאילו מחיר רצפה של שמאי מטעם המקפיעים, למטר , בטענה של אזור שאין בו שום אופק של פיתוח. אלא שהאזור הסמוך לשטח התפתח לבניה בשנתיים האחרונות, ממש, אבל השטח עצמו עדין מחוץ לטווח הבניה. בעבר לא היה אופק. השאלה אם התקדמות בניה בסמוך, והעובדה שבמקור היה יעוד לבניה ומשום מה בכח הומר לאדמה חקלאית, הן שני מרכיבים שיכולים להיות משמעותיים בהליך משפטי ולהעלאת הפיצויי הכספי למטר,/ לדונם. כך שבאופן כספי משמעותי ששווה להכנס להליך משפטי לדעתך? או שההפרשים בכסף הם קטנים שאין כלל טעם בהליך התנגדות. במסגרת בחינה של הליך התנגדות משפטי כפי שציינת.

עו"ד טל אור מארדכייב

היי מדובר בעניין סבוך מאוד אבל אני חושב שאפשר לקבל יותר כסף על הקרקע לאור הבניה המתפתחת באזור ולכן ניתן לשקול הגשת תביעה בעניין