זלן אנה

חלוקת הוצעות לשיפוץ מבנה משותף ובו 2 דירות גג יחד עם 4 דירות רגילות שוות

אהנו עומדים לקראת שיפוץ מבנה משותף. שאלה אם 2 דירות אחרונות שלהם גג, בקומה נוספת מעל דירה כוללים יחידת דיור ומרפסת מחוייבים בתוספת תשלום בשיפוץ מבנה על שטח יותר גדול משאר הדיירים? אשמח אם תחזקו ע"י סעיפים בחוק. תודה

עו"ד טל אור מארדכייב

שלום מצרף לך את סעיף 58 א לחוק המקרקעין עקרונית כל אחד ישא בהוצאות בהתאם לשטח המוצמד לו. 58.(א)בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, לפי יחס שטח רצפת דירתו אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור השתתפות אחר; לענין זה, "החזקה תקינה" – שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות.