רותי.

הרחבות בניה- מי אחראי על תחזוקה

שלום, בנין בן 4 דיירים, דירתי בקומת הקרקע וצמודה לה חצר, השכן לידי הרחיב את דירתו לפני כעשרים שנה (בנה תוספת בניה ומרתף) כתוצאה מכך נוצר בגינה והמרפסת גינה שלי קיר בגובה קומת מגורים, שלי אין כל שימוש בו (מצד השכן זה חלק מדירתו). יש רטיבות בדירת השכן (במרתף). לטענת השכן אני צריכה לשלם על איטום הקיר מהצד שלי. שאלתי היא- למי שייך הקיר ? האם אני אחראית על תחזוקה של הקיר מהצד שלי ? כנל לגבי הגג של השכן שנוצר מתוספת הבניה ? אודה על תשובתך, רותי

עו"ד טל אור מארדכייב

עקרונית לא מדובר בקיר משותף ועליות התחזוקה של הקיר והטיפול בו הם על הדייר שבנה את הקיר ככל והרטיבות היא נובעת מהבית שלך אזי את תצטרכי לטפל במקור הרטיבות