בתשבע

חכירה של מחסנים שמוצמדים לדירה

יש בבעלותי מחסנים ואני רוצה למכור אותם לאדם שלא גר בבנין (אבל גר באותו גוש חלקה) האם יש דרך להעביר לו את הבעלות באופן מלא? או לחכור לו את המחסנים? והאם כשאני מחכירה מחסנים לאדם ל999 שנה, אני קשורה אליו כל פעם שאני רוצה להוציא משכנתא על הדירה שהמחסנים היו מוצמדים אליה... אפשר לקבל משכנאת על נכס בחכירה? תודה

עו"ד טל אור מארדכייב

שלום עקרונית הסיטואציה הזו מורכבת מאוד לכן אני לא ממליץ עליה ומצריכה תיקון של צו הבית המשותף ואת לא יכולה להפריד בין הדירה לבין המחסן