נתנאל

רישום הסכם הפקעה עםרשות מוניציפלית

לפני 10 שנים, העירייה ביקשה לבצע הפקעה כחוק ממספר שטחים שאחד בבעלותינו, לצורך מעבר זמני ליד מבנה ציבורי גדול.( השטח הוא שטח יעוד מגורים, והיה בנוי לפני 15 שנה,הוציאו צווי הריסה, שנים לפני, וההפקעה באה רק על שטח ריק. ). האזור עצמו נשאר ריק אבל תכננו לבנות עליו בנינים, שהחלקות הרבות יאוחדו, יש הרבה חלקות באזור שעברו הריסה. בעקבות הבקשה להפקעה של הרשות,הגיעו לאיזה הסדר בבית משפט, שלא יתקבל פיצוי כלשהו. במקום זאת, הובטח ש100אחוז מהשטח ישמר לזכויות הבעלים, בעת תכנון ובניה עתידיים. שאלתי, אציין עובדה שאין בטאבו שום בעלים רשומים אלא מצוינת רק הערה, עם הפניה לפסקדין כנראה של ההסדר, אבל במנהל מקרקעי ישראלכל בעלים רשומים חוקית. האם במצב כזה ניתן למכור למשהו את השטח, פרטי או יזם? או שהסדר כזה מונע כל מכירה כעת. האם ניתן רק לחלק מהבעלים להעביר בעלות לאדםאחר או חברה? השאלות נובעות מהמצב המוזר שנוצר בגלל הסכם הסדר ההפקעה, שציינתי. תודה

עו"ד טל אור מארדכייב

שלום השאלה מורכבת מאוד ויש לעיין גם בהסדר וגם בפסק הדין, על פניו ככל והצורך בהפקעה חלף אתם יכולים למכור את הקרקע וכן גם לעשות עסקת קומבינציה עליה.