אלי שכטר

תשריט מנהל משנת 64 מול חוזה חכירה

אני והדו שלי בעלים במושע בגודל 1108 מ"ר. בחוזה החכירה כתוב לכל אחד שיש לו 554 מטר כלומר מחצית. בתשריט או בתרשים המנהל משנת 64 החלק של הדו גדול משלי. כעת אנו מעוניינים לבנות ורצינו להסדיר את הגבול בינינו אך השכן מתנגד למרות שבחוזה החכירה כתוב במפורש כמה מטרים יש לכל אחד מאיתנו. מה דין התשריט האם יש לו משמעות למרות שבחוזה כתוב מטרים מדויקים? הרי זכויות הבניה נגזרות מזה וגם אם ארכוש את הקרקע לבעלות פרטית זה יהיה נגזרת של זה. תודה

עו"ד טל אור מארדכייב

עקרונית ככל ולכל אחד יש את השטח היחסי שלו לא אמורה להיות בעיה ואין משהו שקובע מהו גבול הגזרה בשטח