שלומית

זכויות בחניית נכה בבניין משותף

לפני כ-62 שנה הורי רכשו דירה חדשה בבניין משותף. אבי היה נכה על כיסא גלגלים והיה לו רכב נכה. הם ביקשו מהקבלן לבנות חנייה מקורה בסמוך לבית (הדירה שלהם נבנתה במיוחד על הקרקע עם כניסה מסביב) ושילמו לו עבור כך, אך לא הוגשה בקשה רשמית לעירייה (הקבלן טען שלא תהיה התנגדות) והחנייה לא נרשמה בטאבו. אבי נפטר כ-7 שנים לאחר מכן בגיל צעיר, ומאז ועד היום אמי משתמשת בחנייה ועד לפני כשנתיים-שלוש לאיש לא היו תלונות על כך, גם בשנים שלא היה לה רכב והמקום היה פנוי, וגם כאשר נישאה מחדש ובעלה השני החנה שם את רכבו. רוב השנים לא היתה בעיית חנייה באזור, אך בשנים האחרונות יש. שכנה אחת, שמתנכלת לאמי בכל מיני דרכים, החליטה על דעת עצמה שהיא מחנה את רכבה בחנייה של אמי ללא רשותה בטענה "זה לא שלך". יש לציין שרוב השבוע המקום עומד ריק כי הבן שלי משתמש ברכב, אולם כפעם-פעמיים בשבוע אמי משתמשת ברכב, ובהיותה בת כ-89 ומתקשה בהליכה - זה מאוד חשוב לה. חשוב גם לנו כשאנו מגיעים לבקרה. האם יש לאמי זכויות בנכס הזה מתוקף העובדה ששילמה עבור בנייתו ומן השימוש רב השנים (למעלה מ-60) ויש מה לעשות או שעלינו להיכנע לגחמותיה של השכנה?

עו"ד טל אור מארדכייב

שלומית שלום אכן נראה כי יש לכם זכויות במקום אני לא רואה סיבה שתכנעו לשכנה ויש מה לעשות עם העניין