רוני לאופר

התיישנות של תביעה משפטית

שאלה בנושא : תקופת הזמן להתיישנות בהגשת תביעה. התביעה היא כנגד עורך דין שיצג אותי במכירת הדירה בבעלותי . בתאריך 29/1/2009 עורך הדין שילם /סילק את המשכנתא שרבצה על הדירה שמכרתי בניגוד לבקשתי : לגרור את המשכנתא (למטרת קנית דירה אחרת) ונאלצתי לבטל רכישה של דירה שרכשתי בהיסתמכות על המשכנתא הנ"ל. בתאריך 10/8/2014 הגשתי תביעה כנגד עורך הדין : עךל הפסד המשכנתא ששולמה במשך 12 שנים, נשארו 8 שנים לסיום תשלום המשכנתא,והפסד הדירה שרכשתי , הגשתי את התביעה הנ"ל בבית משפט השלום, השופטת החליטה שאת התביעה הנ אני צריך להגיש בבית משפט מחוזי : בטענה של הפרת חובת נאמנות ורשלנות של עורך הדין . עקב מגפת הקורונה ובנוסף בעיה רפואית ,לא התאפשר להגיש את המשך התביעה היום, אני מעוניין להגיש את המשך התביעה. השאלה : האים אני יכול להגיש את המשך התביעה מבלי להידחות בטענת התיישנות ??

עו"ד טל אור מארדכייב

שלום רב רוני חסרים לי פרטים לגבי התקופות ומועד הזמן שחלף לכן קשה מאוד להתייחס לעניין תקופת ההתיישנות