עמירם

הגדרה של מה זו דירת גן

במסמכי מדיניות תמא מופיע המושג דירת גן. מכאן שלמושג זה יש נגיעה משפטית. אבל להבנתי אין הגדרה סטטוטורית למושג זה. מכאן נשאלת השאלה האם יש הגדרה מסחרית או אדריכלית למושג הזה, ואם כן מהן ומה הסימוכין לכך. להבנתי דירת גן היא דירה שמסופח לה בטאבו שטח גינה. ומה אם מסופח לה מרפסת בגובה הקרקע כשטח מרוצף, וללא גינה? האם זה הופך אותה לדירת גן? ואם מסופח לה מרפסת כדוגמת מרפסת שירות בגובה הקרקע? האם זה הופך אותה לדירת גן?

עו"ד טל אור מארדכייב

עמירם שלום אתה מדבר על מה שנקרא דירת גן תלויה כלומר דירה ששטח המרפסת שלה הוא הלכה למעשה הגן