שירן ו

שטר מכר - מה התוקף של שטר מכר האם אפשר להגיש לטאבו שטר שנחתם לפני יותר מחצי שנה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אירן סיבוני

בהתאם לנהלי הרישום של הטאבו תוקפו של שטר עסקה (בכל סוגי השטרות) יהיה לשנה מיום אימות החתימה על גבי השטר. מעבר לתקופה זו, ועד לתקופה של שלוש שנים מיום אימות החתימה על גביהשטר, ניתן יהיה לקבל את השטר, בכפוף להמצאת אישור עורך הדין שאימת את חתימת הצדדים לשטר, (במקרה שיש כמה עורכי דין די באישור של אחד מהם), או עורך הדין שמגיש את התיק, לפיו העסקה עודנה בתוקף והצדדים בחיים. האישור יכול להינתן על גבי השטר או במסמך נפרד הקושר עצמו לשטר. בחלוף 3 שנים מיום אימות החתימה, לא ניתן יהיה עוד לעשות שימוש בשטר.