אסי אסי

ניגוד אינטרסים בייפוי כוח בלתי חוזר

כחלק מתהליך לקניית דירה חדשה מקבלן נתבקשנו על פי החוזה לחתום על ייפוי כוח בלתי חוזר לעורך הדין של הקבלן. בחוזה היה סעיף בעייתי המציין כי במידה ועורך הדין אינו כשיר לבצע את עבודתו\פוטר . ייפוי בכוח יחול גם על אשתו של הקבלן (גם היא עורכת דין) אנו מטעמנו ראינו לא הסכמנו והייתה התנגדות נחרצת מצד הקבלן לבטל את הסעיף הנ"ל הייתי שמח להבין האם זה חוקי בכלל ולגיטימי שהקבלן יבקש כזה דבר? יש כאן הרי ניגוד אינטרסים שיכול לשים את הקונה במצב בעייתי. אשמח לתשובה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אירן סיבוני

יפוי הכח הבלתי חוזר עליו מחתים קבלן את רוכש הדירה נועד לביצוע הפעולות לרישום הזכויות על שם הקונים, על כן אין כל בעיה שעורכת הדין גם היא תהיה מיופת כח חלופית. אין עוה"ד מטעם הקבלן מייצג את הקונים ולכן אין כאן ניגוד עניינים.