דניאל

שאלה על מס רכישה של דירה שניה בקניה חוזרת

האם במידה וקונים דירה שניה, מוכרים בהמשך את אחת משתי הדירות, קונים דירה אחרת כך שסה"כ נותרות שוב שתי דירות, משלמים 8% מס רכישה גם ברכישה של דירה שניה בפעם הראשונה וגם 8% מס רכישה ברכישה של דירה שניה בפעם הנוספת?‎ האם חובה למכור את הדירה השניה לפני רכישה של דירה שניה חלופית או ששוב אפשר לעשות את זה בטווח של 18 חודשים? האם אפשר לקזז מס רכישה של דירה שניה מול מס שבח של דירה שניה שנמכרת? תודה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד אירן סיבוני

רכישה של דירה שניה מחוייבת במס רכישה, אלא אם הצהרת כי בכוונתך למכור את הדירה הראשונה בתוך המועדים שהחוק קבע. במידה ורכשת תוך כדי עוד דירה, לפני שמכרת אז שוב מדובר בדירה שניה שתחוייב במס רכישה. במסגרת שומת מס שבח למכירת דירה ניתן לבקש ניכוי של מס הרכישה ששולם בגין רכישתה .