דניאל

תשלום מס רכישה

שלום, אדם רוכש מקבלן שני דירות "על הנייר". עבור הדירה השניה לא שילם מס רכישה בטענה שהתחייב למכור את הדירה השניה בתוך 18 חודש. 1. מצב שכזה אכן מזכה פטור מתשלום מס רכישה? 2. בכדי למכור "דירת מגורים" ולהנות מפטור מכירת "דירה שניה" בתוך 18 חודש. על הרוכש מחייב לשלם את מלוא התמורה, לקבל חזקה ורק אז ימכור את הדירה ויהנה מהפטור, אכן? 3. כאשר הרוכש מוכר את אותה "הדירה השניה" לפני תשלום התמורה וקבלת החזקה. הכוונה מוכר את הזכויות (זכות וחבות) לרוכש הבא. אותו הרוכש הראשון הופך לחייב תשלום מס רכישה בגין הדירה השניה כי בעצם הוא לא מכר דירה בתוך 18 חודש הרי שהוא לא קיבל את החזקה כלל. האם הבנתי והסברתי נכון? אודה למענה, תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אירן סיבוני

זהו פורום מקרקעין ולא מיסוי ובכל מקרה ממליצה לך להיעזר בעורך דין כדי שיבצע עבורך את הבדיקות הנדרשות ותכנון המס האופטימלי.