ראובן

הקצאת קרקע למגורים ללא מכרז

שלום, בשנת 2017 השתתפתי יחד עם אישתי בהגרלה על זכות לקנית שטח למגורים במחיר מוזל מתוקף היותי בן מקום וזכיתי (כלומר ללא מכרז). ב2019 מכרתי את השטח ואף שילמתי קנס למנהל בגובה ההנחה שקיבלתי. בעוד מספר חודשים תתקיים מכירת שטחים בהרחבה לבעלי משקים במושב של ההורים של אישתי ושאלתי היא כזאת- האם מתוקף זה שבעבר קניתי שטח ללא מכרז מונעת ממני אפשרות לקנות עכשיו את השטח במושב ללא מכרז או שהעובדה שמכרתי את השטח הקודם שקיבלתי בהגרלה ללא מכרז גורמת לכך שאין מניעה מבחינת המנהל? קצת מבלבל הוראות החוק בנוגע להקצאת קרקע ללא מכרז. ראיתי שאצל המגזר הבדואי אם ניצלת את הזכות היא לא קיימת יותר ללא קשר לכך שמכרת או לא אך במושבים נראה שמה שקובע זה האם יש לך זכויות בשטח שנקנה או התקבל בהקצאת קרקע ללא מכרז. אשמח לעזרה. תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אירן סיבוני

שלום וברכה, שאלתך אינה בתחום מומחיותי, ממליצה להפנות את השאלה לפורום אגודות שיתופיות, או דיני מכרזים.