שאול ב

דין חניה שהושכרה לדורות לאחר ביצוע הריסה בניה (תמא 38/2)

חניה הרשומה על שמי בטאבו הוחכרה לדורות לשכן על ידי הבעלים הקודם של דירתי. איני מכיר את פרטי ההסכם. הבנין עומד לעבור הריסה בנמה במסגרת תמא 38/2. האם הסכם החכירה ממשיך להתקיים לגבי החניה בבניין החדש? מהם זכויותי לגבי החניה החדשה והאם לשכן לו הושכרה החניה בבניין הישן יש זכות כלשהי לגבי החניה החדשה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אירן סיבוני

קשה יהיה לענות לשאלתך מבלי לראות את הסכם החכירה או מסמך תנאים מיוחדים לשטר החכירה של החניה, מכיוון שיש לבדוק ולהבין מהן הזכויות שהוחכרו לשכן, לאיזו תקופה ובאילו תנאים. מעבר לכך יש לבדוק את הסכם המכר בינך לבין המוכר והאם הייתה התייחסות לחכירה זו . לכן הייתי ממליצה לך לקבל ייעוץ משפטי פרטני בנודע לשאלותיך.