דורית

היטל השבחה בדירה במתחם המיועד לפינוי בינוי(חלק מ11 מגדלים)

דירה שמיועדת לפינוי בינוי בתהליך מכירה(ככל הנראה של רוכשים),כשהבעלים הנוכחים לא חתמו על הסכמה לפינוי בינוי, נמכרת, האם יש היטל השבחה על הקונה, או שהיזם הוא זה שסופג את ההיטל? האם יש הוצאות צפויות נוספות לקונה חוץ ממס רכישה. הסטטוס כרגע ש80% מהדיירים בבנייו חתמו, הריזה ובנייה מחדש צפויים בעוד כ8 שנען

item.Author מנהל הפורום עו"ד אירן סיבוני

במסגרת העסקה בין המוכרים לקונים כל צד נושא בהוצאותיו בין אם כבר חתמו על הסכם פינוי בינוי ובין אם לאו. בעסקת הפינוי בינוי בין היזם לבין הבעלים לרוב היזם נושא במיסים והיטלים , אלא אם הוסכם אחרת בהסכם הפינוי בינוי. לעניין הוצאות החלות על הקונה, זה תלוי עסקה ולכן יש לקבל ייעוץ פרטני.