מנהלי הפורום

עו"ד אירן סיבוני
עו"ד אירן סיבוני מספקת מגוון שירותים משפטיים בתחומים של דיני מקרקעין , חוזים, דיני משפחה וירושה ושירותי נוטריון כבר למעלה משני עשורים.
היטל השבחה אגב גירושין
הגרושה שלי רוצה לקנות את החלק שלי בדירה. בהסכם הגירושין כתוב שעסקה כזאת תהיה אגב גירושין ולכן לא יחול מס רכישה על הקונה. מה לגבי היטל השבחה? הבנתי שאין צורך לשלם אותו בעסקה כזאת והוא נדחה. בעתיד אם יהיה צורך לשלם אותו - על מי חל התשלום?

לצורך מתן אישור היעדר חבות בגין היטל השבחה בהעברת הזכויות בדירה אגב גירושין, הועדה המקומית תדרוש חתימה על תצהיר (“כתב התחייבות”), לפיו בן הזוג שמקבל את הזכויות בנכס, יתחייב לשלם בעתיד, בעת מימוש הזכויות, כלומר בבנייה, או במכירה, את מלוא החיובים לפי החוק של בן הזוג שמעביר לו את הזכויות.
תודה רבה, השאלה האם על פי חוק הצד היטל ההשבחה באחריות הצד שקונה אגב גירושין את החלק של השני או שזה שאחריות שני הצדדים?

בן הזוג שמקבל את הזכויות יהיה אחראי לתשלום בעת שימכור.