מנהלי הפורום

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני מספקת מגוון שירותים משפטיים בתחומים של דיני מקרקעין , חוזים, דיני משפחה וירושה ושירותי נוטריון כבר למעלה משני עשורים.

קביעת פגישה
0554318369
חזרה לפורום

שאלות לגבי הערת אזהרה...

רונ
רונן

שלום משהו לא ברור לי בקשר לנושא הערת אזהרה ברכישת בית ואשמח אם תוכלו להבהיר לי לגביו מספר דברים... 1) האם על אותו נכס יכולים להיות רשומים שתי הערות אזהרה (כאשר כל הערה מתייחסת לאדם אחר)? כלומר, האם יש מישהו ברישום מקרקעין שבודק ולא מאשר את הערת האזהרה השניה בטענה שכבר קיימת על הנכס הערת אזהרה? או שמדובר על משהו שנועד רק בשביל ידיעת הציבור ולכן באחריותו של הרוכש השני לבדוק את קיום הערת האזהרה, ובמידה וגם הוא רשם הערת אזהרה על הנכס אז זו בעייתו (משום שהראשון שרשם את הערת האזהרה הוא "הזוכה"). 2) שאלה שקונקרטית אליי. אני רוצה לקנות בית קרקע. מדובר על שכונה שקיימת כבר 14 שנה אך עדיין אין עליה פרצלציה. לכן כאשר אני מסתכל בנסח הטאבו אני רואה הרבה הערות אזהרה של עוד אנשים בשכונה (לא מצויין מגרש,מספר בית או כל דבר אחר שיכול להבדיל בין האנשים). במידה ועבור השאלה הקודמת התשובה היא שלא יכולים שתי הערות אזהרה לאותו נכס, האם אני יכול לצאת מנקודת הנחה שגם פה כל הערת אזהרה מתייחסת לנכס נפרד משום שברישום מקרקעין בדקו כל רישום הערת אזהרה וראו שאין סתירה להערה אחרת שכבר קיימת? אני לא מבין מה המסמך שמציין את השייכות של בעל הערת האזהרה לנכס הספציפי (מה מבדיל בינו לבין אנשים אחרים עם אותו הערת אזהרה בדיוק). ויותר במדויק : איך אני אדע שזה שמוכר לי את הבית ויש לו הערת אזהרה בטאבו הרי שבאמת הערת האזהרה שעל שמו מתייחסת לבית א' ולא לבית ב' שבאותו גוש+חלקה. בתודה מראש רונן