מנהלי הפורום

עו"ד אירן סיבוני
עו"ד אירן סיבוני מספקת מגוון שירותים משפטיים בתחומים של דיני מקרקעין , חוזים, דיני משפחה וירושה ושירותי נוטריון כבר למעלה משני עשורים.
היתר בנייה
שלום, קצת רקע... אנחנו גרים בקיבוץ - בעלי חבר קיבוץ ואני לא ויש לנו 2 ילדים. הקיבוץ עבר הליך שיוך דירות ואנו וויתרנו עליו מסיבות אישיות כלכליות. מאחר ובעלי חבר קיבוץ אזי הקיבוץ מחוייב למדור שלו ושל משפחתו ואכן אנו עתידים בהמשך לחתום עם הקיבוץ על הסכם בר רשות ולעבור לבית הנמצא על מגרש שלא שוייך לאף חבר קיבוץ ועדיין שייך לבעלות הקיבוץ ואנו עתידים לגור בו לטווח ארוך. הבית שאנו אמורים לעבור אליו בעצם מורכב משתי דירות שכל אחת היא בערך בגודל של 40-50 מ"ר. אנו מתכננים לבצע שיפוץ פנימי ולאחד בין שתי הדירות לדירה אחת. מלבד זאת נעשה שיפוץ קרמיקה, מטבח ודברים כאלו אבל לא נהרוס את המבנה ולא נבנה כל תוספת חיצונית. שאלה - האם לאיחוד כזה אני צריכה היתר בנייה או שזה בעצם נחשב "שיפוץ פנימי" שלא דורש היתר (אני בעצם רק פותחת קיר פנימי שבין שי הדירות)?. שאלה נוספת - אם זה מצב המחייב היתר בנייה אז ממחקר שלי הבנתי שבעל הקרקע צריך לבקש את ההיתר בנייה וכאן אני לא בעלת הקרקע אלא הקיבוץ. האם על הקיבוץ להגיש בשמי את הבקשה להיתר הבנייה? תודה על קבלת תשובה בהקדם.