משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

בוגר המכללה למינהל – מקים ושותף במשרד. המשרד עוסק בתחום הרחב של המשפט המסחרי לרבות בליווי ויעוץ רכישת נכסים ו/או במכירתם, עריכת הסכמים מסחריים ועריכת חוות דעת מסחריות ומתן ייעוץ משפטי שוטף. בנוסף, משרדנו מספק ללקוחותיו שירותים משפטיים בתחום דיני התאגידים לרבות סיוע בהקמת חברות ושותפויות, עריכת הסכמי מייסדים ושותפויות, עריכת הסכמי מכירת / רכישת מניות, הקצאת מניות, הסכמים בין בעלי המניות והסכמי הלוואה.

קביעת פגישה
0539374036
חזרה לפורום

כיסוי חוב בעסק של חבר וכניסה כשותף

הרא
הראל

יש לי חבר שהעסק שלו נקלע לחובות ורוצה לסגור את העסק לגמרי. הצעתי לו להיות שותף שלו ושאני גם אעזור לנהל את העסק. הנתח שלי היא 50% מהעסק. השאלה היא איך זה אמור לעבוד מבחינת זה שאני אכסה את החוב ואולי אשתתף גם בסידור ושיפוץ העסק. לכמה אחוזים מהעסק בסופו של דבר אני אהיה זכאי? אחרי שהעסק יחזור לתפקד ולהרוויח האם אני אהיה זכאי באמת ל-50% בלבד מהרווחים?

RE:
גיא
עו"ד גיא הרשקוביץ, מנהל הפורום

הראל שלום רב, הצטרפות כשותף לעסק, קל וחומר לעסק עם חובות, מומלץ לערוך הסכם ושתפות המסדיר את הזכויות והחובות של השותפים.הסדר התנאים ו/או ההסכמות זה עניין של השותפים בלבד ואין בכך משום עניין משפטי. ההשקעה שלך בעסק, צריכה לחזור אליך אלא אם מדובר בעסק שהוא חברה בע"מ ואז קיימת אפשרות שתרכוש מהחברה מניות, הכספים שתשלם לחברה בגין המניות יוזרמו לכיסוי חובות. מומלץ לחלק את ההשקעה כך שחלקה יהא לצורך רכישת מניות (במקרה ויש חברה) וחלקה לצורך השקעה שתקרא "הלוואת בעלים" שאמורה לחזור אליך ללא כל קשר לרווחים שהעסק יצמיח וללא כל קשר לשכר העבודה שתקבל כמי שעובד בעסק כמנהל או בתפקיד אחר. אתה מוזמן ליצור איתי קשר לקבלת הסבר מפורט יותר, למקרה שיעלו שאלות נוספות. בברכה, גיא הרשקוביץ, עו"ד מנהל הפורום