דנה

מצלמות

שלום ברצוני לדעת באיזה מקרים מותר לבית העסק להתקין מצלמות ולצלם את המתרחש בו כולל הלקוחות או העובדים. או לחלופין באילו מקרים אסור לצלם. תודה

עו"ד גיא הרשקוביץ, מנהל הפורום

תלוי מהי מטרת התקנת המצלמות? ככל שמדובר בצרכים בטיחותיים לעסק וללקוחות עצמם או עקב חשש לביצוע עבירות כאלו ואחרות – אין איסור. רצוי לעדכן את הסובבים כי המקום מוגן באמצעות מצלמות. סייג – אין להתקין מצלמות במקום שבו תהא פגיה בפרטיות (כגון – חדר שירותים).