ליאור

הקמת שותפות עסקית

אני רץ עם אבטיפוס אינטרנטי לא מעט זמן וניגשים אלי לא מעט אנשים לגבי כניסה לשותפות מסיבות שונות של הכרת השוק בארץ ובחו"ל, משקיעים וכדומה. על מה כדאי להתעקש בהכנסת שותף?

גיא הרשקוביץ, עו"ד - מנהל הפורום

ליאור שלום רב, הסכם שותפות צריך להיות מגובה בהסכמות בגין חובות השותפים וזכויותיהם. כל שותף צריך לדעת את מקומו ואחריותו בעסק המשותף. כל שותף צריך לדעת מה הוא יקבל כשכר עבודה (בגין עבודתו בעסק - אם כך הוסכם), מה יהא חלקו ברווחי העסק - אם יש מקום לחלוקת רווחים, מה הסיכונים שלו, ערבויות ובטחונות שהוא נותן לעסק ולגורמים ההממנים את העסק, כל שותף צריך לדעת מה קורה ברגע של מחלוקות עם השותף האחר.. הרשימה עוד ארוכה! על מה להתעקש - על הסכם שותפות שיערך אצל עו"ד שייצג את השותפות והשותפים וייתן את ההנחיות הנכונות. בהצלחה, עו"ד, גיא הרשקוביץ.