קים

יפוי כח

1.האם טופס יפוי כח שנחתם עי אדם בתקופה שהחלים מפגיעת ראש והיה מבולבל? 2.כאשר יש סעיף ביפוי כח שאומר: להתפשר בכל עיניין הנוגע או הנובע מהעיניינים האמורים לעי לפי שיקול דעתו של בא כוחי ולחתום על הסכם פשרה בבית המשפט או מחוצה לו איך מוכיחים שבא כוחו ידע והסכים או לא לפשרה? האם אפשר לעצור את הסעיף הזה בדיעבד?

עו"ד גיא הרשקוביץ, מנהל הפורום

קים שלום רב, היותו של אדם מבולבל אינו הופכת אותו ללא כשיר! יחד עם זאת, ניתן לבחון (רפואית) האם הוא היה כשיר לחתום באותה העת על יפוי הכוח. נשאלת השאלה האם עוה"ד ידע על היותו של אותו אדם מבולבל? לגבי העניין השני- הסעיף ביפוי הכוח הנותן לעוה"ד כוח להתפשר בכל דבר - לדעתי - איננו מאפשר לכפות פשרה על הלקוח. הלקוח ייב לדעת ולהבין את הפשרה ובעיקר להסכים לה. בנוגע לשאלתך השלישית - עליך להיות קונקרטית ולהסביר את המצב דהיום. בברכה, גיא הרשקוביץ, עו"ד