טובה

פתיחת חברה פרטית

שלום רב, ברצוני לברר מהם ההליכים לפתיחת חברה פרטית בע"ם שתעסוק ביבוא?

עו"ד גיא הרשקוביץ, מנהל הפורום

טובה בוקר טוב, על מנת לפתוח חברה יש לפנות לעו"ד או רו"ח שיערוך עבורך מסמכי פתיחת חברה. המסמכים כוללים גם תקנון של החברה המסדיר את הכללים שעל פיהם על החברה לפעול (במסגרת יחסי המנהלים בחברה ובעלי המניות וכן במסגרת יחסי החברה עם גורמים חיצוניים לחברה). כמו כן, יש לקבוע את כתבות החברה, שם החברה, חלוקת המניות בחברה, חלוקת זכויות הצבעה בחברה, מינוי דירקטורים / מנהלים בחברה. לא פחות חשוב, ובדר"כ מיסדיי חברה לא ממהרים לעשות כן - לערוף הסכם מייסדים הדומה במתכונתו להסכם שותפות. במסגרת הסכם זה נקבעם כללים בנוגע ליחסי השותפים המיסדים, תחומי אחריותם, מנגנון לפתירת מחלוקות וכד'. כמובן שהיריעה קצרה מלהכיל ויש עוד לא מעט המלצות בנוגע לפתיחת חברה (כמו למשל שיקולים כלכליים). את מוזמנת לפנות אלי ישירות או לכל עו"ד אחר המתמחה בתחום. בהצלחה!!! גיא.