אור

יפוי כוח בלתי חוזר של בעל מניות שליטה יחיד

שלום, האם בעל מניות שליטה יחיד בחב' בע"מ יכול לתת לבן שלו יפוי כוח בלתי חוזר להעביר אליו את מניותיו? האם ניתן לבטל יפוי כוח זה? האם צו ירושה גובר/מבטל יפוי כוח זה? האם העברת המניות של בעל השליטה לבנו, נחשב לארוע מס או שיש פטור ממס ? (אם זו מתנה) תודה

עו"ד גיא הרשקוביץ, מנהל הפורום

אור שלום שוב, אתה מתכוון שאביך עתיד להיות בעל המניות היחיד? אם אביך יודע שהוא יהא מעונין להעביר אליך את החברה בעודו בחיים אז לא ברור לי מדוע כבר עתה הוא אינו מקצה לך מניות בחברה? אין לך אפשרות להבטיח דבר. רצונו של אביך – רצונו! לא ניתן להכריח אותו לעמוד במשהו שהבטיח לך לפני עשור. הוא יכול לשנות דעתו בכל עת אלא אם הבטחה זו מגובה בהסכם בכתב. אגב, גם במסגרת צוואה אביך יכול להוריש לך את החברה כחלק מנכסיו אך יש בכך סיכון: אם החברה תהא בחובות ומנגד אביך וריש לך נכסים אחרים, כי אז הא עליך לקחת את החובות עליך כפי שלקחת גם את הזכויות ביתר נכסיו. מה עוד שצוואה ניתן תמיד לשנות ועל כן גם זה לא יכול להבטיח לך שלא יהא שינוי בהבטחתו. המסקנה – רק הסכם בכתב יכול לבטא את ההבטחה של אביך. אתה מוזמן לפנות אלי בכל שאלה. במידת הצורך, ניתן לקיים פגישת ייעוץ ראשונית. לעניין המיסוי – נא שוחח עם רו"ח ערן תורג'מן בטלפון 0548146611

עו"ד גיא הרשקוביץ, מנהל הפורום

אור שלום רב, לא כל כך ברור מהו מבנה המניות בחברה? האם מדובר בבעלים אחד? האם יפוי הכוח מטרתו לאשר לבן לבצע פעולה חד פעמית בשם בעל המניות? יפוי הכוח איננו יכול לבוא במקום הזכות הראשית של בעל המניות.ככל שבעל המניות רוצה להעביר את המניות הוא יכול לעשות כן באמצעות מכירת המניות, העברתם ללא תמורה וכל דרך שכזו חייבת בדיווח לרשם החברות. אנא העבר לי פרטים נוספים כדי שאדע ליתן לך תשובות ממוקדות יותר. באשר להבט המיסוי - שו שאלה טובה לרו"ח. במידה ותזדקק להמלצה על רו"ח, אשמח ליתן לך. בברכה, גיא הרשקוביץ, עו"ד

אור

מדובר באבי, שמעוניין להקים חברה בה יהיה בעל שליטה יחיד. הוא מעוניין, בעתיד, להעביר אלי את השליטה המלאה על החברה. כיצד אוכל לוודא שאבי אכן יעביר אלי את החברה (בעודו בחיים), מבלי שיוכל לחזור בו ? (לעניין המיסוי - האם הקצאת אופציה לרכישת מניות בערך נקוב לטובתי, במועד הקמת החברה, מבטלת את אירוע המס של העברת המניות בעתיד) ?