יעל

בעל מניות בחברה ופשיטת רגל חברה בע"מ

שלום עו'ד הרשקוביץ אודה לך באם תייעץ לי מקצועית- ברשותי חברה בע"מ ואני בעל מניות בחברה, יש לי קוש רב תזרימי ואני מעוניין לסגור החברה בשל קשיים. האם זה פוגע בהמשך פעילותי העיסקית. ויכול להגיע לפשיטת רגל. או שאין קשר בין החברה בע,מ לפשיטת רגל. והאם חובות מיסוי נכללות גם כן במצב זה.

גיא הרשקוביץ, עו"ד - מנהל הפורום

שלום רב, ראשית אציין כי אין ביכולתי ליתן ייעוץ מלא באמצעות הפורום או באמצעות המייל. מדובר בייעוץ ראשוני וכללי מדי ולכן כדי לקבל ייעוץ מקצועי ומלא, את מוזמנת לתאם עמי פגישת ייעוץ. לשאלתך - אני מניח שקושי תזרימי הכוונה לחובות קיימים לחברה! האם לחברה יש יכולת להחזיר חובות אלו? במידה ולא, אין לך אפשרות לסגור את החברה, קל וחומר כאשר נושי החברה יבקשו לקבל חובות אלו ובמצב שלא יקבלו הם עלולים לנקוט כנגד החברה בתביעת פירוק. אז ימונה לחברה מנהל מיוחד שיבחן אם ניתן להבריא את החברה. במידה ולא - יינתן צו פירוק של הבחרה וכל נכסיה, אם יש כאלו- יממושו לטובת הנושים. באשר לפן הפרסונלי - האם יש בעלי מניות נוספים? כמה? מה חלוקת המניות ביניהם? האם יש מנהלים לחברה? כמה? האם יש זהות בינם לבין חלק או יורת מבעלי המניות? אשמח באם תשיבו על שאלות אלו וכן תעבירו מידע מפורט יותר אודות החברה/העסק והמרכיבים אותו. בהמשך לכך, ניתן יהא להיפגש ולייעץ לכם כיצד להיערך לבאות. בהצלחה, גיא הרשקוביץ, עו"ד