נטלי

סוגרת את העסק שלי

שלום העסק שלי מכיל אותי ועובדת שאני מעסיקה. אני מעצבת אופנה והעובדת שעובדת איתי היא תופרת שתופרת איתי. בגלל שהמצב הכלכלי שלי לא מאפשר לי יותר להעסיק את התופרת אני אאלץ לפטר אותה ולהפסיק לעבוד בעיצוב במשרה מלאה. אני גם שוכרת סטודיו שבו אנחנו עובדות. אני מחפשת כרגע בית אופנה שיעסיק אותי. עדיין לא פיטרתי אותה ועדיין לא הפסקתי בעצם לעבוד במשרה מלאה. איך אני אמורה לעשות את זה? אני אמורה להודיע למס הכנסה? אני אמורה להכריז על פשיטת רגל? תודה

מנהל הפורום

נטלי שלום רב, האם יש לך חובות לספקים/נותני שירותים? מתי מסתיים הסכם השכירות שלך? האם יש לך אפשרות להביא שוכר אחר בנעלייך? תשובות לשאלות אלו יאפשרו לי לעזור לך. בנוסף, באופן כללי, פניה לסיגרת התיק ברשויות תעשה כצעד אחרון לאחר שסגרת את כל יתר הנושאים (פיטורי עובדים ותשלום זכויותיהם, סיום התקשרות חוזית עם בעל המקום, סגירת חובות עם ספקים וכד') את מוזמנת לפנות אלי גם ישירות! בברכה, גיא הרשקוביץ, עו"ד

נטלי

היי אין לי חובות לספקים הסדרתי את זה והחוזה של הסטודיו אמור להסתיים בסוף אוקטובר

עו"ד גיא הרשקוביץ, מנהל הפורום

נטלי היי, אם כך , מצוין! כל שנותר לעשות הוא לפעול כחוק מול העובדת שלך! כמה זמן היא עובדת אצלך? יש ליתן לה הודעה מסודרת על פיטוריה. יש ליתן לה הודעה מוקדמת, כלומר בתקופה זו עליך לשלם שכר רגיל ולבחור באם את רוצה להמשיך ולהעסיק אותה בתקופת ההודעה המוקדמת. במידה ואת מחליטה להעסיקה - עליך לידע אותה שסיום עבודתה יהא ביום סיום תקופת ההודעה המוקדמת. לאחר מכןף עליך לבצע "גמר חשבון"- אני מניח שיש לך רו:ח או מנהל חשבונות שידע לעשות כן. רק לאחר שלב זה, יש לפנות לרשויות (נתן באמצעות רו"ח שלך ) ולבקש לסגור את התיק (מע"מ, מס הכנסה, ביטוח לאומי מעסיקים - ניכויים, וביטוח לאומי של העסק). אם דבר לא ברור לך, צרי עמי קשר טלפוני. בהצלחה!