כרמלה

פתיחת בית ספר

הבן שלי הוא מורה לפסיכומטרי והוא ומורה נוסף רוצים להקים בית ספר משלהם בתחום. אני ובעלי ניתן להם סכום התחלתי כהלוואה אבל הם יהיו זקוקים לכסף נוסף כדי לפתוח בית ספר. האם בתחום זה נהוג להיעזר במשקיע, עדיף שותף שקט והאם הם יצטרכו לקבל אישורים ממשרד החינוך לצורך פתיחת ביה"ס ואילו מאילו גופים נוספים?

עו"ד גיא הרשקוביץ מנהל הפורום

כרמלה שלום רב, ראשית על בנך ושותפו לעתיד לקבוע עקרונות לניהול וקיום העסק המשותף ולהטמיע אותם בהסכם שותפות! לרבות התייחסות לתחומי אחריות, חלוקת תפקידים, ניהול, העסקת עובדים (למשל הם יכולים להיות עובדים של השותפות), חלקות השקעות, רווחים והרשימה עוד ארוכה. שנית, למען שלום בית, את ובעלך צריכים לערוך הסכם הלוואה עם בנך ושותפו לעתיד על מנת שהדברים יהיו ברורים, קל וחומר מקום שבו יש שותף נוסף לבנך. יש להבהיר האם ההלוואה ניתנת לבנך לבדו, לבנך ולשותפו וכד'. שלישית, אכן במצב שכזה יש מקום לעניין שותף עסקי שיש לו זיקה לתחום. יכול להיות שאנצל את קשרי עם לקוחות ומכרים ואנסה לבחון האם יש מקום לחבר אותם למימטעם לקוחותי או מכרי. גם כאן, יש להקפיד על עריכת הסכם כראוי תוך התייחסות לפרמטר של השקעה והפרמטר של תמורת ההשקעה, אחוזים בעסק למשל, הגדרת "שותף שקט" זכויות הצבעה, זכויות וטו ועוד'. לגבי אישורים - לדעתי עליהם לקבל אישור מתאים ממשרד החינוך. עומד לרשותך. גיא הרשקוביץ, עו"ד - מנהל הפורום