זוכמיר

פתיחת חברה חדשה כמעקף סכסוך מייסדים

בסטארט אפ (שאמור היה להפוך לחברה אך עדיין לא עשה זאת) יש מס' שותפים שהסתכסכו. האם חלק מהם יכול להקים מיזם נוסף, בשם אחר, ולפתוח חברה, שתעסוק באותו נושא בדיוק - ע"מ לנשל מזכויותיו אחד מהשותפים. האם שונה המצב אם הם מאפיינים את התוכנה מחדש (אך משתמשים באותו מודל עיסקי מתוחכם), לעומת משתמשים באותה תוכנה? יש להדגיש כי שום דבר לא מוגן בזכויות יוצרים וכל השותפים תרמו - כולל באפיון התוכנה, בדיקתה וגם בהבט המודל העיסקי - ואף חתמו על חוזה אי-תחרות. תודה

עו"ד גיא הרשקוביץ - מנהל הפורום

אדון / גברת יקרים שלום רב, על פי התיאור בפנייתכם נראה כי כמעט בכל דרך שבה חלק מהשותפים יפתחו חברה חדשה וייטמעו בה את המיזם יכול שיהא בכך משום קיפוח בעלי מניות המיעוט. כמובן שיש משמעות לקבוע בהסכם המייסדים. אתם מוזמנים לבקר באתר המשרד בכתובת ghlawoffice.co.il תחת קטגוריה "משפט מסחרי", שם תמצאו את המאמר בנושא "קיפוח המיעוט". בעניין זכויות היוצרים, אין ביידי מספיק מידע אך אני מעריך שככל הנראה לכל השותפים יש זכויות יוצרים בתוכנה או לחילופין לחברה שבה כל השותפים בעלי מניות בה, יש זכויות יוצרים בתוכנה. על מנת לבחון את הנסיבות באופן מעמיק יותר, אני מזין אתכם ליצור קשר טלפוני עם משרדי או לחילופין לציין את מס' הטלפון שלכם, ואחזור אליכם. יום מצוין.